100 % naturlig

Kork utviklet for bærekraftige bygg med utmerkede tekniske spesifikasjoner.Quercus Suber L.

Kork er den ytre barken til treet Quercus Suber L (kork eik tre). Et korktre kan leve opptil 200 år og i den perioden kan den ytre barken høstes 15-18 ganger. Prosessen påfører ikke treet skade og barken fornyer seg selv. For hvert tonn kork som produseres, fanger den opp til 73 tonn Co2 i det naturlige kretsløpet. Dette oppnås med en bærekraftig verdikjede med planting og regenerering av kork. Våre kork produkter gir hele -596,5 kg CO2 per m3 etter fradrag for transport og produksjon. 

Det er mange gode grunner til å velge bærekraftig

 

Naturlig industriell prosess


Kork brukt som blant annet isolasjon kommer fra det unike Falca kork treet. Dette er et unikt korktre som med jevne mellomrom høstes for kork. Når korken er fjernet fra treet, fraktes den til produksjonsområdet. Produksjons områdene ligger sentralt i forhold til kork skogen for å unngå lengre transportetapper som vil gi mer utslipp. 

I den industrielle prosessen med å trekke ut kork til et ferdig produkt, brukes ikke annet enn 100 % kork i prosessen. Det brukes ingen tilsetningsstoffer eller bindemidler, det er korkens egen evne til å binde seg som gjør det mulig å forme produktene. 93 % av energien som brukes til produksjon er biodrivstoff som avfall (kork støv). 

Korken freses i mindre granuler før den legges i egne former og utsettes for damp på 350 grader, hvor korken slipper ut sitt eget bindemiddel, et naturlig bindemiddel som er i kork. Ingen kjemikalier er tilsatt. Deretter fjernes formene og korken lagres i en stabiliserings periode. Etter denne perioden kuttes korken i forskjellige størrelser, pakkes og sendes. 

Alt avfall som produseres i prosessen er 100 % resirkulerbart, noe som betyr at produktene krever svært lite energi å produsere. Med kork som naturlig karbonvask og en resirkulerbar energiprosess sparer korkproduktene hele -596,5 kg Co2 per kubikkmeter kork brukt i bygg. Denne besparelsen inkluderer transport av råstoff fra skogen til produksjonsområdet og produksjonsutslipp. 


Nettbutikk

Vi har en rekke kork produkter til bygg, der det stilles høye krav til estetikk, bærekraft og naturlige produkter. 

Sirkulær verdikjede

Kork kan resirkuleres etter byggets levetid og returneres til nye produkter. Dette også uten tilsetningsstoffer og andre bindemidler en kork. 100% naturlig. 

Energieffektiv 

Kork bidrar til å gjøre bygninger mer energieffektive. Kork holder svært godt på varme og kulde, noe som gir et varmere bygg når det varmes opp fra innsiden og et kjøligere bygg om sommeren når varmen holdes ute.


Miljø- og inneklimavennlig 

Kork er et naturlig valg for bærekraft og godt inneklima. I tillegg til å holde deg varm om vinteren og kjølig om sommeren, er kork veldig bra akustisk. lydisolering og vibrasjonsdemping. Kork bidrar også til å forbedre luftkvaliteten ved å absorbere uønskede gasser i hjemmet. Et godt miljø starter innenfra.


Fukt

Kork er motstandsdyktig mot fuktighet og binder ikke til seg fuktigheten. Derfor kan kork brukes som utvendig kledning. Kork er et levende materiale som vakkert vil forandre seg med været. 

Produkter

Vi tilbyr en rekke produkter i naturlig kork, som korkplater til inne og ute bruk, isolasjonsplater til bruk i vegg, tak, gulv og kork granuler som isolerende effekt eller som tilsetning i mørtel produkter. 


Korkplater

Korkplater til inne og utebruk i 100% kork.

Isolasjon

Korkplater til bruk i vegg for termisk isolering, akustikk og lydisolasjon.

Granuler

Korkgranuler for isolasjon i vegg eller som tilsetning i annet produkt.